De Ruiter: specialist in triggerpointmassages in Veenendaal

Een van de gespecialiseerde diensten die we aanbieden bij Fysio Veenendaal Noord is triggerpointmassage. Dit is een speciale massage die valt te vergelijken met dry needling, maar dan zonder naalden. We bereiken hetzelfde effect, maar simpelweg door druk uit te oefenen op specifieke probleempunten. Hieronder leest u meer over wat deze behandeling inhoudt. Als u denkt dat u gebaat bent bij een triggerpointbehandeling, maak dan gerust een afspraak.

Maak een afspraak

Wat is een triggerpointmassage?

Klachten van een gewricht (bijv. schouder, nek, of lage rug) gaan gepaard met verandering in de lenigheid van het gewricht (of wervelkolomgewrichten), veranderde spierspanning of verkorting van spieren en de daarbij behorende pijn. Daarnaast treden er veranderingen op in een deel van de spier. Zo'n kleine verkramping van een deel van de spier wordt een (myofasciaal) triggerpoint genoemd en gaat gepaard met een gestoorde functie van die spier. Druk uitoefenen op zo'n triggerpoint geeft uitstraling in een bepaald gebied (dit is voor iedere spier weer anders).

Wanneer er een stoornis is in de lenigheid of functie van een (wervel)gewricht, is het zinvol manuele therapie bij Fysio Veenendaal Noord aan te vullen met oefeningen. De veranderde functie van spieren kan met rekoefeningen of oefeningen voor de kracht weer hersteld worden.
Ook is het belangrijk om aandacht aan deze triggerpoints te besteden. Dit kunt u vergelijken met een steentje in uw schoen: dat moet u er ook eerst uithalen, voordat u weer verder kunt lopen. De triggerpoint kan behandeld worden door middel van een specifieke massage (triggerpointmassage). Hierdoor wordt hetzelfde effect bereikt als bij dry needling, maar zijn geen naalden nodig.

U kunt bij fysiotherapie De Ruiter terecht voor zowel manuele therapie als triggerpointmassages.