Specialist in triggerpointmassages in Veenendaal

Een van de gespecialiseerde diensten die we aanbieden bij Fysio Veenendaal Noord, is triggerpointmassage. Dit is een speciale massage die valt te vergelijken met dry needling, maar dan zonder naalden. We bereiken hetzelfde effect, maar simpelweg door druk uit te oefenen op specifieke probleempunten. Hieronder leest u meer over wat deze behandeling inhoudt. Als u denkt dat u gebaat bent bij een triggerpointbehandeling, maak dan gerust een afspraak.

Maak een afspraak

Wat is een triggerpointmassage?

Klachten van een gewricht (bijv. schouder, nek, of lage rug) gaan gepaard met verandering in de lenigheid van het gewricht (of wervelkolomgewrichten), veranderde spierspanning, of verkorting van spieren en de daarbij behorende pijn. Daarnaast treden er veranderingen op in een deel van de spier. Zo'n kleine verkramping van een deel van de spier wordt een (myofasciaal) triggerpoint genoemd en gaat gepaard met een gestoorde functie van die spier. Druk uitoefenen op zo'n triggerpoint geeft uitstraling in een bepaald gebied (dit is voor iedere spier weer anders).

Wanneer er een stoornis is in de lenigheid of functie van een (wervel)gewricht, is het zinvol manuele therapie aan te vullen met oefeningen. De veranderde functie van spieren kan met rekoefeningen of oefeningen voor de kracht weer hersteld worden.
Ook is het belangrijk om aandacht aan deze triggerpoints te besteden. Dit kun je vergelijken met een steentje in je schoen: dat moet je er ook eerst uithalen, voordat je weer verder kunt lopen. De triggerpoint kun je behandelen door middel van een specifieke massage (triggerpointmassage). Hierdoor bereik je hetzelfde effect als bij dry needling, maar heb je geen naalden nodig.